• Client: Mr Shekhar
  • Location: Indiranagar, Bangalore
  • Date completed: 26/07/2021

Interior Work AvroKo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.  

The floor plans are inter-connected with double-height spaces, landscapes intersecting the floor plates and walls cladded with sandstones, customized with patterns according to the design language conceived for this project. In spite of having to utilize the site to its maximum content, the idea was to introduce green spaces within the building, which could become part of the house and grow with it through time. The entrance, consists of a green wall, which leads one to the house. The living area is a double height space, which is surrounded by pockets of planter beds and strips of landscape around it. The dining area consists of a green wall on one side, to compliment the language of the space. 

 

The exterior of the residence was perceived, keeping in mind the material palette that we choose. The combination of exposed cemented walls, teak wood, fundermax panels and amazon slate cladded on the fin wall, maintain the balance between rustic and luxury. The planters intersect the verticality of the house and bring in an element of life to the elevation. The use of skim coating of concrete on the walls, adds to the various textures which have been composed proportionately on the façade. 

 

The main challenge was fitting the program of the project into the given site constraint along with achieving a good quality of space with ample amount of natural lighting and a smoother transition between the indoor and outdoor spaces. This has been coupled with the process of improving the micro climate of the house, which is located in an urban area by introducing levelled landscaping, along with our various other design elements. 

Project Images

Click to enlarge

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/l0viyhhalj5p/public_html/wp-content/plugins/new-image-gallery/include/shortcode.php on line 28

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/l0viyhhalj5p/public_html/wp-content/plugins/new-image-gallery/include/shortcode.php on line 29

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/l0viyhhalj5p/public_html/wp-content/plugins/new-image-gallery/include/shortcode.php on line 30

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/l0viyhhalj5p/public_html/wp-content/plugins/new-image-gallery/include/shortcode.php on line 31

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/l0viyhhalj5p/public_html/wp-content/plugins/new-image-gallery/include/shortcode.php on line 32

Project Floor Plan